Do It Yourself, of toch een beetje

In Hollebeke hebben we verschillende, uitstekende authentieke voedingszaken, waar je kan binnenspringen of nog beter een ontbijt, een aangepaste vlees- of kaasschotel, een picknick, breugelmaal of diverse voedingswaren en nog veel meer kunt bestellen of verkrijgen.

Bij bakkerij Hessel, onze plaatselijke warme bakker, kun je een lekker ontbijt bestellen. Dit kun je via hun webshop, telefonisch of door even binnen te springen bij Dimitri en Vanessa. Ze zullen je met plezier ontvangen.

 • Bakkerij Hessel (ook buurtwinkel), op wandelafstand - Hollebeke-dorp 4.
  Mogelijkheid om ontbijt, brood en gebak voor 18u online (zie ook QR code in de vakantiewoning) of telefonisch te bestellen voor de volgende dag.
  https://www.bakkerijhessel.be/webshop - Tel: 057/20 17 54 - woensdag sluitingsdag.

Wil je zelf aan de slag om je potje te koken, je culinaire kunsten ten berde te brengen of 's avonds zorgeloos een lekkere schotel afhalen. Dit kan perfect in ons dorpje.

 • Hoeve Evelien (fruit -en groentenwinkel), Komenseweg - 8902 Hollebeke - https://www.hoeve-evelien.be/
  • Maandag gesloten 
  • Dinsdag tem vrijdag van 9u - 18u (zaterdag van 9u -17u)
  • Zondag: 10u -12 u

  Uitstapje? En wens je niet zelf te rijden? Taxi Leo

+32(0)57200413 - info@taxileo.be - https://www.taxileo.be

  Supermarkten vind je in Ieper of in Komen (Comines)

 • Colruyt Ieper, Rijselsepoort 10 – 8900 Ieper (op 6 km)
 • Lidl, Rijselsepoort 5 - 8900 Ieper (op 6 km)
 • Aldi, Steverlyncklaan 1 - 8900 Ieper (7,8 km)
 • Spar Ieper, Meenseweg 30 – 8900 Ieper (op 7,8 km)
 • Proxy Delhaize Comines, Kastelenlaan 88 - 7780 Comines (Komen) (op 6,7 km) 
 

Onze huisregels en voorwaarden

Wanneer u een vakantiehuis huurt, gelden er enkele huisregels en voorwaarden. Leest u deze a.u.b. voor aankomst, zodat u tijdens uw verblijf in Dorp-28 onbezorgd kunt genieten:

 1. Huisdieren
  Huisdieren zijn niet toegestaan.

 2. Het vakantiehuis is rookvrij.
  Binnen is roken ten strengste verboden. Wanneer je op terras rookt, gelieve de peukjes in de daarvoor voorziene asbak te gooien.

 3. Muziek
  Het is heerlijk om muziek te luisteren. Echter, willen we graag het volume beperken, met respect voor onze buren. Graag na 22u en voor 7u, de geluidsoverlast-regels te respecteren.

 4. Vuur
  Kaarsen ontsteken in de woning is niet toegelaten.

 5. Bezoek
  Komen er op een dag gasten langs: ze zijn welkom, maar hun komst moet vooraf aan ons kenbaar gemaakt worden.
  Het is niet toegestaan dat het (dag)bezoek zonder overleg blijft overnachten.

 6. Linnen en meubilair
  Het is niet toegestaan handdoeken, bedlinnen en/of ander beddengoed mee naar buiten te nemen. Hetzelfde geldt voor meubilair: wat binnen hoort, moet daar ook blijven.
  Wilt u bij vertrek uit de vakantiewoning het bedlinnen en de gebruikte handdoeken in de grote wasmand in de garage deponeren.

 7. Inrichting
  Wilt u de meubels niet verplaatsen tussen de verschillende kamers, dit kan onnodige schade of slijtage van meubels en muren tot gevolg hebben.
  Gelieve het meubilair van de binneninrichting niet naar buiten te verplaatsen, dit geldt ook voor TV– en audioapparatuur. Natuurlijk kan u gezellig buiten eten en gebruik maken van serviesgoed en bestek.
  Gelieve geen ruimtes te openen die met sleutel afgesloten zijn.

  Er is draadloos internet aanwezig in de vakantiewoning, het gebruik is inbegrepen in de huurprijs.

  Gebruik enkel en altijd het linnengoed waarmee de bedden bij aankomst zijn opgedekt. Mocht u dit nalaten dan kunnen de reinigingskosten van kussens, dekbedden, donsdekens, matrassen,… in rekening gebracht worden (of afgehouden worden van de waarborg).

  Wilt u aub geen voorwerpen of substanties in de toiletten gooien die daar niet in horen (luiers, maandverbanden, tampons, voedsel,…).
  Er is een vuilbak en container voorzien om dergelijke zaken in te gooien.

 8. Vertrek
  Bij vertrek dient de vakantiewoning veegschoon achtergelaten worden. De afwasmachine, oven, koelkast, diepvriezer en wasmachine moeten leeg geruimd te zijn, de BBQ (bij gebruik) gekuist te zijn en alle afval gesorteerd te zijn in de daarvoor voorziene containers en sorteerbakken. (Ook de kleine vuilbakjes in de toiletten en badkamers dienen geledigd te worden). Ook alle borden, glazen, bestek, … dienen terug, netjes geplaatst te zijn in de kasten. En het bedlinnen + gebruikte handdoeken dienen in de grote wasmand in de garage gedeponeerd te worden. Vervolgens wordt door ons de volledige eindschoonmaak gedaan. Hiervoor rekenen wij een standaardbedrag aan van €65, dat niet afhangt van de lengte van het verblijf. De kosten van de eindschoonmaak zijn niet bij de huurprijs inbegrepen.

  Indien de vakantiewoning respectloos wordt nagelaten, dan zal een minimum bedrag van 125€ afgenomen worden van de waarborg. 

 9. Gourmet/Fondue
  Binnenshuis frituren of gourmetten/fonduen (en dergelijke) zijn vanwege de vrij sterke geuren (die in het huis blijven hangen) niet toegestaan. Wat wel kan, is (met behoud van de nodige voorzichtigheid) op het terras barbecueën.

  Indien deze regels niet worden nageleefd, behouden wij ons het recht voor om deze geheel of gedeeltelijk met de waarborg te verrekenen.

Eco vriendelijk

Omdat elektriciteit, water en centrale verwarming bij de huur zijn inbegrepen, vragen wij onze gasten om als een goede huismoeder of huisvader hiermee om te gaan. Bij uitgesproken verbruik, zal een supplement aangerekend worden.

Denk erom als u de vakantiewoning verlaat tussentijds of bij vertrek dat u de ramen en deuren steeds zorgvuldig sluit en centrale verwarming op een minder hoge temperatuur instelt.

Wij vragen aan de huurders om het afval goed te sorteren: 

 • Papier, karton en glas in de daarvoor voorziene bakken in de berging.
 • PMD, in de blauwe zak in de berging.
 • Restafval, in de zwarte vuilbak naast de koelkast of in de grote container in de garage.
 • Wij hebben geitjes, konijntjes en kippen die eten graag jullie fruit– en groenten afval op, alsook de resten van brood. Deze kunnen in de voorziene container in de garage gegooid worden.

 

Algemene bepalingen

Borg
De borg bedraagt € 300 en dient om eventuele ongelukjes te vergoeden. Tijdens het verblijf kunnen er natuurlijk ongelukjes gebeuren, gelieve dan hierover te communiceren. Wanneer alles in orde wordt achtergelaten, ontvangt u deze  terug op uw bank- of girorekening binnen 1 week na het einde van het verblijf.

Bij gebreken behouden wij ons het recht voor deze met de borg te verrekenen. Als schade meer is dan de som van de borg, dan kan het zijn dat wij dit op u verhalen. Bij niet gemelde schade, die na vertrek door ons geconstateerd wordt, kan dit een reden zijn, dat wij de borg wat langer vasthouden, voor reparatie en een verdere inschatting van de kosten. Mocht u bij aankomst een schade aantreffen, dan vragen wij u dit direct te melden, zodat wij u er niet voor aansprakelijk stellen. 

Eventuele geschillen voortvloeiend uit het bestaan, de interpretatie of de uitvoering ervan, welke niet in der minne kunnen worden geregeld, zullen voorgelegd worden aan de bevoegdheid van de rechtbanken van het arrondissement Ieper, zijnde de ligging van de vakantiewoning.

Aansprakelijkheid
Voor letsel en of schade die tijdens het verblijf aan of in de vakantiewoning zijn ontstaan, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden. Dit geldt ook voor eventuele (geluids-)overlast, afkomstig van derden.

Reservering

 • Uw reservering is definitief bij het ontvangen van het voorschot (= de helft van het tarief van de huurperiode). Tien dagen vóór uw komst moet het resterende bedrag + waarborg ook zijn overgemaakt.
 • Bij boekingen die minder dan 4 weken van te voren geschieden, moet uiteraard het hele bedrag ineens worden overgemaakt.

Annulering
Onze annuleringsregels zijn:

 • Als je minstens 1 maand voor vertrek annuleert, is het kosteloos. Als je minder dan 3 weken voor vertrek annuleert, betaal je 25% van de totaalsom. Bij minder dan 2 weken voor vertrek annuleren, betaal je 50% van de totaalsom.

Huurovereenkomst
De persoon op wiens naam het vakantiehuis is gehuurd, is de hoofdhuurder (minimumleeftijd van 21 jaar), en als zodanig ook aansprakelijk voor eventuele schade toegebracht door een van zijn of haar gezelschap dat de vakantiewoning bewoont.

De huurovereenkomst is persoonlijk, en kan niet worden overgedragen aan iemand anders.

De eigenaars zijn gemachtigd om aan elk verblijf een einde te stellen wanneer de huurders zich duidelijk onverdraagzaam opstelt of de leefregels en een goed nabuurschap niet naleeft, dit zonder de terugbetaling van de gestorte huurbedragen.

Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht. Wij helpen u graag.


Johan en Cindy

 
logo Dorp-28
Toerisme vlaanderen 4 sterren

Reservatie & Info

E. info@dorp-28.be

T. 0480 656 066

Logies decreet Nr: LD391151

 

Volg ons