De natuur in , wandelen en genieten.

 

 • Provinciedomein De Palingbeek, De Palingbeek, de groene long van de Westhoek barst van wandel- en speelmogelijkheden. Dit prachtig natuurschoon ligt op een kleine kilometer van onze vakantiewoning. Het is het grootste provinciedomein in West-Vlaanderen (zo'n 250 ha). Wandelen, spelen en ontspannen. Grote ligweides, speeltuin, uren natuurplezier en een cafetaria.
  https://www.west-vlaanderen.be/domeinen/palingbeek

 • Gasthuisbossen, net naast het provinciedomein De Palingbeek, ietsje verderop, kan je ook fantastisch wandelen in de Gasthuisbossen. De bossen bestaan uit een aantal bosdomeinen ten zuidoosten van de Stad Ieper. Ze liggen op de heuvelkam van de Ieperboog. https://www.west-vlaanderen.be/domeinen/gasthuisbossen

 • Vestingroute, de vestingroute ontsluit de mooiste plekjes op de vestingen rondom de volledige stadsrand van Ieper. Je kan de wandeling starten via 5 instappunten.
  Kaart op te halen bij Toerisme Ieper, op de Grote Markt 34 - 8900 Ieper. https://www.toerismeieper.be/vestingroute

 • Heuvelland, op 10 km :
  Een heus wandel- en fietsparadijs op het hoogste punt van West-Vlaanderen:

  • Provinciedomein Kemmelberg
   https://www.west-vlaanderen.be/domeinen/kemmelberg

  • Stiltepad wandeling: afstand 12,9 km
   Het is geen gewoon wandelpad. Het nodigt je uit om stil te worden, te luisteren, het ruisen van de bomen,… Er staan Haiku’s van dichter Geert De Kockere in gegraveerd. Haiku’s zijn korte gedichten. Het doorkruist 5 natuurgebieden, afgewisseld met enkele mooie vergezichten en flirt met de Franse grens.            https://www.wandelverhaal.be/het-stiltepad-in-westouter/
  • Tweebergen wandelroute, 7,2 km, start aan de kerk, Poperingestraat – 8954 Westouter (route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes).        https://www.wandelverhaal.be/tweebergenwandelroute/                                                                                                                                                                                                                                                                                          
 • Zonnebeke, op 12 km :

  • Wandelen: Tyne Cot Cemetery wandellus (8,5 km) - Polygoonbos wandellus (9 km) - Heksen wandellus (7,5 km)- Nonnebossen wandellus (8 km) en nog veel meer.

  • Fietsen in Zonnebeke: mooie fietstochten in een verrassende streek.
   https://www.toerismezonnebeke.be/zien-en-doen/

  • Kasteeldomein van Zonnebeke, prachtig park achter de omringde muur. 25ha grootte groene long in het centrum van Zonnebeke.

 • Les Prés du hem, Armentières: Een leuk recreatiedomein in Noord-Frankrijk op minder dan een uurtje van Dorp-28. Ontdek het blote voetenpad - de zwemzone - Allerlei speeltuigen - Pedalo’s - Ligweides - Minigolf - Een heus klimparkoer - wandelen.
  https://enm.lillemetropole.fr/parcs/les-pres-du-hem-0

 

 
logo Dorp-28
Toerisme vlaanderen 4 sterren

Reservatie & Info

E. info@dorp-28.be

T. 0480 656 066

Logies decreet Nr: LD391151

 

Volg ons