Een Snuifje cultuur rond Hollebeke

 Het verhaal van de Eerste Wereldoorlog ontdekken, doe je vanuit Ieper en omstreken. De streek blijft verbonden met deze Groote Oorlog.

 • Hooge Crater Museum (op 8 km) Meenseweg 467 - 8902 Zillebeke.
  Het beste privaat museum in Flanders Fields. Met zijn levensgrote reconstructies van oorlogstaferelen van de eerste wereldoorlog, de uitgebreide collectie wapens, uitrustingen en foto's is dit museum een echte aanrader.
  https://www.hoogecrater.com  - Tel: +32 57 46 84 46

 • In Flanders Fields Museum Grote Markt 34 - 8900 Ieper - interactief oorlogsmuseum
  https://www.inflandersfields.be - Tel: +32 57/ 239 220
  Openingsuren: 
  Van 1 april tot en met 15 november: elke dag open van 10 tot 18 uur.
  Van 16 november tot en met 31 maart: dinsdag tot zondag open van 10 tot 17u

 • De Menenpoort in Ieper,  is een indrukwekkend herdenkingsmonument. De stadspoort werd in 1927 door de Britten gebouwd aan de oostzijde van de stad, ter nagedachtenis aan de ongeveer 54.900 Britse soldaten die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelden en niet meer geïdentificeerd of teruggevonden werden.

 • Last Post, deze ingetogen plechtigheid wordt dagelijks onder de Menenpoort te Ieper geblazen, stipt om 20u, ongeacht de weersomstandigheden. Vindt plaats onder de Menenpoort op 3 minuten wandelen van de Grote Markt van Ieper. Een must als je in de streek bent.
  https://www.toerismeieper.be/lastpost                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
 • Nationaal Tabaksmuseum, in het Nationaal Tabaksmuseum ontdek je alle facetten van vier eeuwen rijke tabakscultuur, met de meest bizarre voorwerpen om te roken, snuiven of chiquen (kauwen), maar ook de verleidelijke reclame van weleer of de tabaksteelt te velde. Straffe verhalen over roemruchte smokkelaars geven kleur aan het intussen zo gecontesteerde krud... https://www.wervik.be/toerisme/groepsbezoeken/kortetrips/terug/nationaaltabaksmuseum
 • Tyne Cot  te Zonnebeke. Vijfwegestraat – 8980 Zonnebeke. Met 11.956 graven is dit de grootste Commonwealth-begraafplaats ter wereld.            https://www.cwgc.org/visit-us/find-cemeteries-memorials/cemetery-details/53300/tyne-cot-cemetery/

 • Commando bunker Te Kemmel. Lettingstraat 64 – 8956 Kemmel. Voormalige commandobunker die moest dienst doen tijdens de Koude Oorlog.
  https://www.toerismeheuvelland.be/nl/commandobunker-kemmel - Tel: +32 57 45 04 55 - info & openingsuren via site.

 • ComingWorldRememberMe (CWRM): in het provinciaal domein De Palingbeek, is het slotstuk van de tijdelijke expo tijdens de herdenkingsjaren 2014-2018. Met dit kunstwerk van Koen Vanmechelen kregen 200.000 beeldjes een definitieve plek. De beeldjes vormen nu samen met het grote oerei een permanent kunstwerk. https://www.facebook.com/comingworldrememberme/                                                                                                                                                                                   
 • Vieux Lille (Oud Rijsel): opmerkelijk gerestaureerd, verleidt het oude Lille met zijn flamboyante architectuur. De gevels in zachte en gedurfde kleuren benadrukken de uitbundigheid en overvloed van het decor. Deze architectonische diversiteit uit de 17e eeuw moedigt wandelen aan; en je moet met je hoofd in de lucht lopen om de mix van stenen en stenen te waarderen. https://www.lilletourism.com/le-vieux-lille.html

  

Maar Ieper is ook veel meer dan kommer en kwel door ons oorlogsverleden. Ontdek de mooie en rijke geschiedenis van deze historische stad.

 • De historische stad Ieper ligt slecht op 7 km van Hollebeke. Ontdek zijn Grote markt met de Lakenhalle en het Belfort, de vestingen alsook de prachtige Kathedraal. Heel wat leuke terrasjes en restaurants te vinden in de binnenstad.
  https://www.toerismeieper.be

 • Het Merghelynck Museum Merghelynckstraat 2 – 8900 Ieper.
  Dit herenhuis is een perfecte reconstructie van het gebouw uit 1774. In prachtig aangeklede salons en boudoirs zie je originele Franse stijlmeubelen, schilderijen en zilverwerk, gered uit de branden van de Eerste Wereldoorlog.  Kijk ook voor het bezoek op kindermaat. 'Hoe word ik lakei of dienstmeid' Het Merghelynck Museum is het buitenbeentje onder onze musea!
  https://www.merghelynckmuseum.be/ - Tel: +32 57 239 220

 

 
logo Dorp-28
Toerisme vlaanderen 4 sterren

Reservatie & Info

E. info@dorp-28.be

T. 0480 656 066

Logies decreet Nr: LD391151

 

Volg ons